Administratorzy danych
Platformę prowadzi zespół Apron. Wspólnie decydujemy o celach i sposobach przetwarzania danych osobowych, dlatego działamy jako współadministratorzy zgodnie z RODO.
W sprawach prywatności oraz w celu wykonania swoich praw napisz na: support@apron.work.
Dane, które zbieramy
Zbieramy wyłącznie dane potrzebne do połączenia pracowników z pracodawcami: dane kontaktowe, informacje z profilu, doświadczenie, dokumenty weryfikacyjne, dane rozliczeniowe oraz informacje podane w aplikacjach i CV.
Możemy także przetwarzać oceny, opinie, adres IP, typ przeglądarki i dane o korzystaniu ze strony, aby zapewnić bezpieczeństwo oraz prawidłowe działanie platformy.
Pliki cookie
Używamy niezbędnych plików cookie do działania i zabezpieczenia platformy. Za Twoją zgodą możemy używać plików analitycznych, aby lepiej rozumieć korzystanie ze strony. Zgodę możesz w każdej chwili zmienić w banerze cookie lub ustawieniach przeglądarki.
Podstawa prawna
Przetwarzamy dane, gdy jest to niezbędne do wykonania umowy, na podstawie Twojej zgody albo w ramach naszych prawnie uzasadnionych interesów, takich jak bezpieczeństwo, zapobieganie nadużyciom i komunikacja między użytkownikami.
Udostępnianie danych
Gdy aplikujesz na zmianę, pracodawca może zobaczyć informacje z Twojego profilu potrzebne do rozpatrzenia aplikacji. Korzystamy również z zaufanych dostawców hostingu i wsparcia, działających na podstawie odpowiednich zabezpieczeń. Nie sprzedajemy danych osobowych.
Przechowywanie i bezpieczeństwo
Dane przechowujemy tylko tak długo, jak jest to potrzebne do realizacji celów opisanych w tej polityce lub wymagane przez prawo. Stosujemy środki techniczne i organizacyjne, w tym kontrolę dostępu oraz szyfrowanie, aby chronić dane przed nieuprawnionym dostępem, utratą i zmianą.
Twoje prawa
Masz prawo dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, sprzeciwu oraz wycofania zgody. Możesz też złożyć skargę do właściwego organu ochrony danych.
Aby usunąć konto, przejdź do Ustawienia → Konto, wpisz „DELETE” w polu potwierdzenia i wybierz usunięcie konta.
Ostatnia aktualizacja: 19 marca 2026 r.